אני חוזרת עם פינתנו הקבועה TTT "טל טיטן טיפ" בנושאים שונים והפעם טיפים בנושא המטבח, עיצובו, תפעולו וסתם טיפים לא קשורים. אז ממרום מעמדי בנגריית מטבחים ואלפי שנות ניסיון כעקרת בית טובה והוציאו עט ועפרון ורשמו.
טיפים ואמירות בנושא מטבח
- למדיח לא מכניסים כלי שנגע בביצה חיה. המים החמים מבשלים כאילו את הביצה ויוצאים כלים בריח של לול עם סלמונלה. שוטפים ביד ובמים קרים
- עוד בענייני מדיח חצי לימון אמיתי בכל הדחה עושה פלאים וריחו נישא למרחוק.
- אחרון על מדיח: סירים ומחבתות שחורים נון סטיק רעילים לא מכניסים למדיח. נקודה.
צלחת ומקום לביצה בגינה
- "בפינה המתה" הלא מנוצלת מתחת לשייש במטבח כשהארון עושה סיבוב, אפשר לבנות במה למערכות מים קרים וחמים- רותחים שיוצאים מברז בכיור ובכך לחסוך מקום אחסון יקר או סתם להחביא שם ממתקים. עושים חור בדופן של הארון כיור ויש סליק מושלם.
- כשאין לי זמן לבשל/ לאפות אני פשוט מזמינה כי פעם חברה אמרה לי את המשפט ש"עקרת בית טובה יודעת איפה לקנות "
- טחינה אני עושה בקערה גדולה עם מטרפה של אפייה טובה. כך יוצאת טחינה חלקה טעימה ומעורבבת היטב. מנסיון ועברתי את כל החברות "אל ארז" היא הטובה מכולן. לאחר ההכנה מעבירה את הנוזל עם משפך לבקבוק לחיץ כזה כמו של מסעדות ויש לנו טחינה גם למחר ולסנדויצים.
עוד טיפים הפעם טובים יותר
- סמרטוט מטבח מצחין נכנס גם למדיח לכביסה מעולה שמורידה לו כמה שנים טובות מהחיים ואת כל הצחנה. מדובר באותו לכלוך הרי.
- בחיים אל תבחרו שייש קיסר מט. מאד יפה אבל רואים עליו הכל, כל סיר משאיר בו סימן ומנקים אותו רק עם חומר מיוחד. בקיצור סיוט. שאלה יהיו הצרות שלי אמן.
- שטיח מתחת לכיור הוא תמיד מכוער ומתקפל ורואים עליו לכלוך אבל הוא מאסט. לשטיחי איתמר יש שטיח קוראים לו "ריבר" יעני נהר. הוא עמיד, רחיץ, כבד, בכל גודל וצבע לבחוץ ולבפנים. גם יפה וגם נותן שיירמסו אותו. את הפינה של המים של הכלבה רק עליו כדי שלא יהיו טפטופים בכל הבית. כלבה זאתי מלכלכת.
חסר לך שאת מלכלכת
- תאורה במטבח כדאי שתהיה חזקה וטובה ומאירה. מבאס שחשוך אפילו שאני פולניה.
- טלויזיה במטבח מבחינתי חובה. בבוקר עם הסנדויצים רואה את הבוקר של רסקין, את תחזית ומתעדכנת מה קורה בחיים ומה ללבוש והאם לקחת מטריה. בערב איזו תוכנית צרכנות נבונה יחד עם החיסול של א.ערב. תענוג. תעשו חיבור אם יכולים. ההרגשה שתמיד יש מישהו בבית נעימה לי, גם אם יש מישהו בבית
- מגירה פנימית בתוך מגירה חיצונית זה הכי יעיל. משתמשת בחיצונית לקופסאות ובפנימית הקטנה למכסים. כך באותה פתיחה של מגירה תקבלו קופסא שלמה.
- כיור קטן זה שיט אחד גדול. אני מתגברת על זה יפה ולא מתלוננת ומקללת כל יום את זה שהמליץ לי על הכיור הספציפי הזה שמתמלא בכתמים ורק עם אקונומיקה ושפשוף אינטנסיבי אני רואה את האור.
יש הרגשה שיש מישהו בבית גם אם אין שיציל אותי
- אני מקפיאה הכל חוץ מביצים (יות) ואז תוך דקה יש לי ארוחה מוכנה שהכנתי מבעוד מועד לפני שנה והם חושבים שהרגע בושלה ואמא שלהם אלופה.
- יש לי וידוי - אין לי מיקרו ואני מאושרת!
- לסבתא שלי ז"ל היה מטבח הכי קטן וצפוף ובלי שטח שייש ובלי מכשור ואביזרים והאוכל שיצא לה מהסירים היה עשוי מזהב רך ונימוח וטעים ומזין ולכן לא חשוב הגודל העיקר הכוונה וכמובן הכישרון הניסיון והיד הנכונה.
- יש לי הכי הרבה ספרי בישול בעולם על כל נושא וכל פעם שיוצא אחד חדש אני קונה. פעם שמעתי שככל שיש בבית יותר ספרי בישול כך לא יודעים לבשל וכדאי בטלפון בספיד דייל להתארגן על איזה טייק אווי זריז וטעים כי מזה המטבח לא תבוא הישועה.
- מחפשת פתרון איך לבשל ולאפות בפחות בלאגן ופחות כלים. לא מצאתי. הכי בלאגנסטית במטבח שיש.
- אינדוקציה זה החיים ! איך לא חשבתי על זה קודם ? ואיך לא הגדלתי ב1.90 וקניתי גדולה יותר מ60 סמ.
- ובניתי לי אי של שפיות ושקט במטבח ולא הקפדתי על מספיק מקום לכל סועד של 60-65 סמ לפחות וצפוף לנו אז תמיד אחד מוותר ולא יושב.
לפני החג אלו היו הטיפים שלי והאמירות על קצה המזלג לענייני המטבח. לכל אחד יש את שלו אבל שלי מנצחים, לא מסודרים, מבולגנים, מלוכלכים ובועטים ומשם יוצאים המאכלים הכי טובים.
והכי חשוב זה נוף מחלון המטבח וזה הנוף שלי