סלט השוק הגנוב

יש לנו חבר-שף. הוא מבשל ואופה ועושה ממרחים וסלטים וחמוצים ומרינדות בצורה שמעוררת את כל בלוטות הריר ואת מיצי הקיבה. גם התיאורים שלו מטריפי חושים, "בואי בואי תטעמי, את חייבת! הכנתי מטבוחה, את מתעלפת על המקום. עמדה על האש על האש הכי קטנה ככה שש שעות. לא חריפה מדי ולא מלוחה מדי והטעם אלוהי. על לחם או עם הבשר. איפה הכפית? תטעמי. הולך מדהים עם הצזיקי שעשיתי, יותר טוב מיוון. נשבע לך שביוון לא מכינים כזה צזיקי יש להם הרבה מה ללמוד" 

וככה זה על כל דבר ובאמת אין על האוכל שלו, מדויק וטעים והוא בעיקר מבין ויודע איפה לקנות חומרי גלם טובים, איזה טעם הולך עם איזה טעם ולהעריך אוכל משובח. כייף לי לשוחח איתו על אוכל ובעיקר לטעום ממעשה ידיו. 

אני לוקחת ביס מהעוף במרינדה שהוא צלה הרגע על האש ואחרי שמתאוששת מהעילפון מחמיאה לו שכזה עוף לא טעמתי ואיזה רך וכמה נימוח ואיזו עסיסיות - אני מכריזה "אני חייבת את המתכון ועכשיו". והוא החבר לא משחרר מתכונים גם באיומים. יש לו את המחברת הסודית שלו וכמו מר. קראב מה"סרטן הפריך" בבוב ספוג הוא שומר עליה מפני אנשים כמוני, פלנקטונים. 

המתכון הסודי של קציצת הסרטן הפריך 


וההסבר הוא סך הכל הגיוני – פעם בעתיד, חמסה עליו, שהוא יפסיק לשחק בהייטק הוא יפתח מקום קטן משל עצמו. הוא והמחברת מתכונים יעבדו יום וליל על התפריט וצורת ההגשה ותהיה מוזיקה ואווירה טובה וכל מנה תלווה אצלו עם הבירה הנכונה או הגזוז בטעמים... 

וואי וואי אני כבר מחכה לנגוס שוב בעוף במרינדה או בירקות המוחמצים, או החצילים בתנור, או החריף הירוק , או סלט העגבניות או הצזיקי עם המלא שום או המטבוחה הלא פחות ממושלמת אחרי שש שעות בישול. ואני לא יכולה שוב לנגוס כי אין לי את המתכונים וצריכה לחכות למפגש הבא שלנו ובנתיים מנסה לשחזר את הסלט שוק שלו ומודה בגאווה שהצליח לי והנה משתפת את המתכון לרווחת ההמונים. 

מאז ההומאז' אין אירוע שלא מבקשים ממני את סלט השוק שלי. ואני לא אומרת שהוא לא שלי אלא פשוט מכינה.

סלט שוק בהשראת השף  

הולכת לי לכלבו המקומי לבחור קצת ירקות לסלט שלי שהוא לא באמת שלי


הוראות הכנה 

לוקחים קערה גדולה ממש 

שופכים לתחתית שלה שמן זית כמות נדיבה

מיץ לימון כמות נדיבה גם אם זה לא העונה תשקיעו 

כפית מלח שולחן רגיל 

פלפל חריף שלם חתוך באמצע 

כף סומק טרי טרי מהשוק של ואדי ניסנס. 

מערבבים בקערה ולתוך כל הטוב הזה מוסיפים – 

עגבניות שרי מתוקות חתוכות לחצאים לאורך עד שהכמות שלהן תכסה את כל הרוטב והן יטבלו בו וישקעו ויספגו טעמים

מלפפונים קטנים ירוקים עם קליפה דקה וקשים – 4-5 יחידות חתוכים לאורך לחצי ואז לפרוסות. יוצאים חצאי ירח כאלה. 

גמבות שתיים או חבילה של פלפלונים קטנים ומתוקים במלא צבעים 

בצל סגול אחד בצל ירוק רק הירוק 

צנוניות קטנות גם חתוכות לחצאי עיגול 

חותכים חסה ערבית או קורעים בגסות ומניחים אותה בקערה למעלה למעלה שלא חלילה תטעם מהרוטב ותהפוך לדרדלה

ולבסוף במגמיקס חותכים דק דק חבילה פטרוזיה וכמה עלי נענע. 

אני מכינה אותו גם כמה שעות מראש, העגבניות סופגות להן טעמים ומערבבת רק דקה לפני האכילה כמובן ששולפת את הפלפל החריף השלם שלא ישרוף למישהו. רק השמן מקבל קצת חריפות נעימה ונושכת. 

וזהו יש סלט שוק משגע נאמן למקור, טעים כמעט אותו הדבר, ללא מתכון אלא סתם ככה מהראש בהשראת השף. 

יש לנו חבר שהוא שף שלא מגלה מתכונים, שף שהכל אצלו טעים והלוואי ויום אחד בקרוב יפתח דוכן של אוכל רחוב טעים כי ככה זה שאתה מוכשר טילים (חרוז עלוב אבל זה מה שיש)

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.