עוגת "הצ"
אצלנו בבית קוראים לה עוגת "הצ". למה הצ? כי לא מספיקים להגיד את המילה "הצילו" ונחנקים לפני.
קוראים לה גם עוגה "שצריך לאכול בשניים" כי כשנצטרך היימליך מישהו יהיה שם לעזרה.
ות'אמת היא רק נראית עוגת חנק. אבל למעשה היא העוגה הרכה בעולם, אווירירית, חלומית, עוגת עננים.
הכי פשוטה, הכי קלה והכי טעימה. הכי של סבתא והכי מפתיעה. המתכון הכי מבוקש שלי שתמיד שואלים מי הכין את זו העוגה והאם אפשר מתכון בבקשה. רק באשמתה קניתי עוד קערית למיקסר וקערה זה יקר.
הכי קרוב לעננים שיש
הסוד הוא לא לשמן את התבנית ואז להעמיד אותה על הראש ולתת לה להתקרר
סבתא שלי היתה קודם. #קריןגורןלאהמציאהכלום
מצרפת את
המתכון של קרין כי הוא יותר מפורט וברור. מסבתא שלי אי אפשר להבין איך מכינים משהו.
מה צריך?
7 חלבונים (לבנים)
7 חלמונים (צהובים)
2 כוסות סוכר לבן
1 כוס שמן קנולה
1 כפית גרידת תפוז
כוס וחצי מיץ תפוזים (360 מ"ל)
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
אבקת סוכר לקישוט
הערות: החומרים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 24-26 ס"מ.
תכל'ס איך מכינים:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
תמונה של תנור חם. 160 מעלות זה חם.
- במיקסר מקציפים חלמונים (הצהובים) עם כוס אחת מהסוכר (200 גרם) עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
- בקערת מיקסר נקייה (השניה שקניתי) מקציפים חלבונים (הלבנים) ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1 כוס), עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה).
- טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב מאד!) ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי.
- מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר.
- כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.
רק אל תבכו לי שלא ייצא לכם ותבקשו שאכין לכם. אני עסוקה עם הבלוג שלי.
בכל זאת אני בן אדם טוב וזמינה לשאלות ובעיות וקשיים בוואטאפ בלבד.
הצלחות ותמונות תעלו בתגובות זה ייחמם את ליבי.